Начало / Община / Справочник / Галерия / Администрация / Общински съвет / Контакти / Банкови сметки

 

Отдих и туризъм

    Туристически интерес на територията на общината представляват   природните дадености, културните и исторически забележителности,   етнографското и фолклорно богатство на района. 
  Община Златарица има сравнително благоприятно   туристическо   географско положение. Чрез пътната си мрежа, тя се   свързва с важен   туристически център за страната /Велико Търново/, както   и магистралата   София – Варна. Преобладаващата част от общинската пътна мрежа е в лошо състояние, което затруднява достъпа до общината, особено при зимни условия и влияе негативно на посещаемостта в района.   
  Непосредствената близост на региона до Стара планина, планинският въздух, природните дадености – една от които е т.н. “Лунна долина” в местността “Рибарци” - Средноселския балкан, истинска атракция, правят общината привлекателно място за туризъм.  Стига се трудно и най-лесно пеша. Тази прекрасна местност е известна на тесен кръг археолози като лятната резиденция на търновските царе. Тук турският ятаган идва половин век по-късно след падането на Търново. Разкопки обаче не са правени. В настоящият момент се реализира проект “Изграждане на екопътека по поречието на р.Стара река между общините Златарица и Антоново” по програма “ФАР – Развитие на българския екотуризъм”, който е част от регионален продукт “Средна Янтра”, създаден с участието на общините Стражица, Антоново /област Търговище/, Златарица, Павликени, Кметство Хотница /община В. Търново/ и Област Велико Търново.
  Община Златарица работи по Проект „Красива България” и други програми. Дейностите включват ремонтно-възстановителни работи по фасадите и покривите на определени сгради.  
Като потенциална туристическа атракция в района може да се приеме и жп линията Горна Оряховица – Елена, която преминава през общината със съществуващите планове за нейната туристическа експлоатация.
  Водоемите (реки и микроязовири) на територията на общината редовно се посещават от туристи с цел любителски и спортен риболов.    Наличието на специфични антропогенни туристически ресурси, съчетани с изключително благоприятните природни дадености, са сериозни предпоставки за развитието на екологичен и устойчив туризъм в общината. Това би дало възможност за комбиниране на почивката с хоби-занимания, придобиване на умения и задоволяване на нуждата от емоционални преживявания и впечатления.


Росна Вила "Амбарица"

  

 Намира се на 25 км от Велико Търново - в подножието на Еленския балкан.
Минаващата река през двора на вилата и прегръщащата я планина създават неповторимото усещане за истинска непроменена природа. Механата на вилата е панорамна, дори и в най-студения зимен ден ще можете да наблюдавате природата, докато празнувате на топло.


Росна вила разполага с 2 двойни, 2 тройни стаи, 1 четворна стая + още 4 допълнителни места. Отопленито е с локално парно захранвано от камина, като във всяко помещение има радиатор.
Вилата има 2 санитарни възела.

Росна Вила "Амбарица" е построена през 2008 година

Наем на Росна вила - 150 лв/вечер.
Наем на Росна вила за 8 декември - 250 лв /вечер. Минимум 3 нощувки.
Наем на Росна вила за Коледа - 250 лв/вечер. Минимум 3 нощувки.
Наем на Росна вила за Нова Година 2009 - 500 лв/вечер. Минимум 4 нощувки.

За резервации:
hotel@ambaritsa.com
0887551572
www.ambaritsa.com

 

 

Профил на купувача / Сигнали за корупция / Информационен център
Достъп до обществена информация / Камера / Обяви / Новини / Полезни връзки